Om prorektor for forskning og innovation – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Rektorat > Om prorektor for forsk...

Prorektor for forskning og innovation Thomas Bjørnholm , professor

Thomas Bjørnholm (f. 1960) fik i 1990 sin ph.d.-grad i materialekemi fra Københavns Universitet. I 1992 blev han ansat som lektor ved Kemisk Institut på KU, fra 2000 som forskningsprofessor og fra 2005 som professor. Han har modtaget adskillige forskningspriser, herunder Ole Rømer Fondens pris, Ellen & Niels Bjerrums kemikerpris og Direktør Ib Henriksens forskerpris.

Thomas Bjørnholms primære forskningsinteresse ligger inden for organisk elektronik, molekylære materialer, nanoteknologi, og bionanoteknologi, og han har publiceret omkring 200 artikler inden for feltet i videnskabelige tidsskrifter og bøger, herunder Nature og Science.

Den 1. september 2010 tiltrådte Thomas Bjørnholm stillingen som prorektor på Københavns Universitet. Inden da var leder af Nano-Science Centeret på KU. Her var han med til at opbygge både forskningsfeltet og rammerne omkring det fra bunden.
Som prorektor for forskning og innovation er Thomas Bjørnholm formand for Københavns Universitets Forsknings- og Innovationsråd (KUFIR), er overordnet ansvarlig for KU’s ph.d-uddannelse og partnerskaber om viden og vækst i København og regionen.  

Thomas Bjørnholm været ledende forsker på Center of Excellence i Syntesebiologi og det Dansk-Kinesiske Center for Molekylær Nano-Elektronik. Dertil er han medlem af det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, Akademiet for de Tekniske Videnskaber og Danmarks Naturvidenskabelige Akademi.