JUR dimission - Stine Bosse æresalumne, 13. marts 2009 – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Rektorat > Taler af rektoratet > JUR dimission - Stine ...

  Check against delivery/det talte ord gælder 

Kære Stine Bosse; 
Kære dimittender;
Kære kolleger

”Stine, Stine – du er turens blondine ...”

Bare rolig, jeg har ikke gravet mig ned i universitetets arkiv og fundet ”highlights” fra JURs RUS-tur engang i starten af 80’erne, da du - Stine Bosse startede som stud. Jur. på Københavns Universitet

Nej, verset stammer fra en vandretur i Nordspanien i oktober; nærmere betegnet den berømte Pilgrimsrute El Camino, som ender ved katedralen i Santiago de Compostela. Ophavsmanden er en af de drenge, som med en plettet straffeattest på cv’et og en placering i kanten af samfundet, er med på turen, som TrygVesta med TrygFonden stod bag. Drengene har i selskab med dig, Stine, en SSP-medarbejder og en turleder begivet sig ud på den 120 km lange vandretur.

I århundreder har pilgrimmene - iført en halskæde med en muslingeskal - gået mod Santiago de Compostela. Men målet for de fire drenge strækker sig endnu længere – nemlig mod et tilbud om uddannelse og studiejob i TrygVesta, som du er koncernchef for.

Ja, jura kan føre til meget – selv til en pilgrimsrejse i Nordspanien.
I dit tilfælde har karrieren udspillet sig i forsikringskoncernen Tryg og TrygVesta.

Her har opgaverne været mange: Fra nyuddannet jurist i 1987 til et job i skadesafdelingen hos Tryg. Senere personaledirektør og nu øverste leder i koncernen TrygVesta.

Nu må jeg gå til bekendelse og sige, at jeg ikke er jurist. Men jeg ved dog, at den klassiske karriere for mange jurister er Justitsministeriet. Dér var du også lige ved at lande Stine, men så ombestemte du dig.

Når JURA – og alumneforeningen - i dag har valgt at hædre dig, er det naturligvis først og fremmest pga. din flotte erhvervskarriere og dit sociale engagement.

Men der ligger også et andet budskab, nemlig at I med fordel også skal turde at tænke mere utraditionelt – at bevæge Jer væk fra den slagne vej. Og være mere åbne for de muligheder, livet byder dig.

Kort sagt, mange veje fører til Rom – eller i overført betydning også til Santiago de Compostela!

Dine fire rejsekammeraters karakteristik af dig var ikke ment som en blondine-joke
Men først og fremmest en anerkendelse og tillidserklæring – sagt helt på drengenes egen måde.

I dag får du endnu en anerkendelse:
Du bliver JURA’s første æresalumne, fordi vi i bestyrelsen kun kan give JURA ret i, at du er en rollemodel for nuværende og fremtidige studerende her på universitetet.

Inden jeg overrækker dig æresalumnebeviset vil jeg også sige til lykke til alle her i dag – med kandidat-, master- og ph.d. grader.
Jeg vil ikke sige farvel, men på gensyn – for jeg håber, at I alle bliver evighedsstuderende på den fede måde og melder jer ind i alumneforeningen Kubulus – og løbende vender tilbage til os for at blive klogere, for at møde hinanden og forhåbentlig også for at give nogle kommende studerende én hånd – ligesom Stine gav de fire drenge en hånd.

Så hjertelig til lykke til jer alle.

Og et stort til lykke til JUR’s første æresalumne

Til lykke!